Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2017 17:31 - Счетоводните услуги в България
Автор: schetovodna Категория: Бизнес   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2017 22:12


 image


Предлагането на счетоводно обслужване като частна услуга бележи началото си в началото на 90-те години в България. Откакто има възможност за развиване на частен бизнес в България, от тогава се предлагат и счетоводни услуги на частно. В началото основно се е разчитало на вътрешно фирмени счетоводители, които са работели само за една фирма. Това лека полека е започнало да се променя и счетоводителите са изявили желание да започнат собствен бизнес. Така са се родили и първите счетоводни къщи.

Как представлява една счетоводна къща

Счетоводната къща или кантора, това е счетоводна фирма, в която практикуват един или няколко счетоводители обслужващи един или повече клиенти. Така самостоятелно предлагане на счетоводни услуги започва да набира популярност. Вече един счетоводител не е нужно да работи за конкретна фирма, ами ми може да си направи кантора и да обслужва каквито и колкото клиенти си пожелае. Тази свобода накара и много млади хора да се образоват и получат тази професия. Те се придържат към логиката, че всяка една фирма има нужда от счетоводство и гладен счетоводител няма.

И така в днешно време пазара на счетоводни услуги стана силно конкурентен, защото много поколения избраха точно тази професия и ако преди години воденето на едно фирмено счетоводство е струвало по 300-400лв на месец, днес може да се намерят счетоводни услуги за по 100лв на месец. Това се дължи на изключително силната конкуренция, която трябва по някакъв начин да си осигури клиенти.

Как се бори конкуренцията при счетоводните услуги

Както във всеки един бранш така и тук основните способи се наричат цена и качество. Това разбира се при толкова тежка конкуренция не е достатъчно и затова счетоводните къщи в градове като София прибягват и към други методи. Повечето от тях започват да предлагат услуги, които не са свързани със счетоводното обслужване като регистрация на фирма. Така те си осигуряват клиенти за счетоводни услуги още от създаването на самата фирма. При това много от счетоводните къщи предлагат тази услуги безплатно за да привлекат клиентите.

Друг интересен способ е партньорството с други фирми обслужващи бизнеса в България. Някои от счетоводните фирми предлагат и изработка на сайтове след регистрация на фирма, заедно със счетоводно обслужване като си партнират с фирми предлагащи тези две допълнителни услуги. Така те взимат комисионна от това и си осигуряват клиенти за счетоводно обслужване.

Като цяло колкото по тежка става конкуренцията, толкова по евтини ще стават всички счетоводни услуги и ще се измислят нови и нови методи за преборване на конкуренцията.

grandconsult.net




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: schetovodna
Категория: Бизнес
Прочетен: 23170
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930