Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2017 23:02 - Счетоводни услуги за малката фирма
Автор: schetovodna Категория: Бизнес   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image 
Малките фирми в България, които се състоят от 2-3 човека са огромен дял от регистрираните в Търговсия регистър. Независимо колко малка е една фирма обаче тя има нужда от счетоводни услуги. В много случай поради предлагането на голямо разнообразие от счетоводен софтуер на пазара, много собственици на такива малки фирми се изкушават да не плащат за счетоводни услуги. Те смятат, че ако фирмата им е толкова малка и не прави голям годишен оборот, могат сами да се справят и нямат нужда от външно счетоводно обслужване.

Ако собственикът на такава малка фирма има познания по счетоводство, това е обяснимо. Въпреки това в повечето случаи такъв подход относно счетоводното обслужване на фирмата е предпоставка за грешки. Понякога тези грешки могат дори да съсипят един едва прохождащ бизнес, тъй като има специфични счетоводни подходи, за които е нужен опит в практиката.

Истината е, че вероятно опитвайки се да спестите средства от ползването на счетоводни услуги, е възможно да загубите повече  от грешки, които може да се допуснат поради недостатъчна компетентност или просто защото се нагърбвате с много дейности наведнъж.

Счетоводното обслужване на една малка фирма би могло да се повери на професионална счетоводна кантора. Тази услуга не е скъпа, защото обикновено е обвързана с брой фактури и документооборота на фирмата. В счетоводната кантора има счетоводители, които са със сериозен професионален опит и бихте могли да се допитвате до тях за много и най-различни казуси, свързани с дейността на фирмата. Дори в началото да Ви се струва, че всичко около бизнеса, с който сте се захванали е ясно, впоследствие ще видите, че съществуват някои дребни наглед неща, които могат да създадат големи неприятности занапред на фирмата и дори да я съсипят.

Счетоводството е важна част от развитието на един бизнес  и дава възможност навреме и правилно да организирате средствата, с която разполага фирмата. Само бизнес, който започва с коректно счетоводно обслужване и добра счетводна отчетност има шанс да бъде успешен и да устои на конкуренцията.

За да сте спокойни, че всички документи ще са качествено обработени и в срок и не същвествуват рискове от бъдещи проблеми с данъчни инспектори, е най-добре счетоводното обслужване на една малка фирма да се повери на счетоводна къща. А ако Ви е трудно да направите избор, нашият съвет е да се доверите на счетоводна кантора Гранд Консулт.

 

 

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: schetovodna
Категория: Бизнес
Прочетен: 23063
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031