Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2017 13:31 - Дружество с ограничена отговорност– ЕООД и ООД
Автор: schetovodna Категория: Бизнес   
Прочетен: 655 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 При откриване на фирма е добре да сте наясно с правните форми, от които трябва да избирате.
Дружеството с ограничена отговорност е търговско предприятие, при което собствениците носят отговорност до размера на дружествените си дялове в учредителния капитал. Като цяло това е най-разпространената правна форма в България най-вече поради факта, че началния капитал може да бъде 2лв или на практика не се изисква да притежаваш средства за да си направиш регистрация на ЕООД.

Този вид фирма има две разновидности – ЕООД и ООД. Може би, единствената разлика между двете е в броя собственици (съдружници). При регистрация на ЕООД е съкращение от еднолично дружество с ограничена отговорност и при него собственика на капитала е един и фактически той е едноличен собственик на фирмата. При регистрация на ООД, въпреки че отново минималния капитал е 2лв, съдружниците и собственици на капитала трябва да бъдат минимум двама. Когато се прави откриване на фирма, изборът между двете форми зависи изцяло от това.

Регистрация на фирма под формата  ЕООД, се явява алтернатива на изключително неизгодното ЕТ. Когато обаче нямате избор поради причини като недостиг на средства и трябва да си намерите съдружник, то тогава Вие трябва да предприемете регистрация на ООД. Това е начинание, което можете да извършите сами. В Интернет има много материали как можете сами да си регистрирате фирма, но трябва да сте наясно, че има опасност да бъде отказано вписването на дружеството. Ако се доверите на някоя от фирмите, които предлагат регистрация на ЕООД, вписването в търговския регистър ви е гарантирано и няма да излезе по-скъпо. Просто ще си спестите малко време и нерви. Пък и наистина ли искате да рискувате започването на бизнес с провал за да спестите сума от рода на петдесет лева.

При откриване на фирма е нужно да се потърси и счетоводна кантора. Счетоводните фирми предлагат счетоводни услуги на доста ниски цени, а за свои нови клиенти често имат много добри оферти, обвързани разбира се с  договор.

В някои случаи фирмата, която ще извърши регистрация на ЕООД, може да Ви препоръча и добра счетоводна кантора. Възможностите са най-различни, а изборът си остава Ваш.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: schetovodna
Категория: Бизнес
Прочетен: 23207
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930