Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2017 09:52 - Откриване на фирма в България от чужд гражданин
Автор: schetovodna Категория: Бизнес   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
Когато чужденец иска да започне бизнес в България или да пренесе управлението на съществуващ у нас, той трябва да предприеме откриване на фирма. Тъй като лицето не е гражданин на Република България, при него важат малко по-различни и допълнителни разпоредби и законови изисквания, но на практика правилата са почти същите като за български граждани. Преди да поговорим за тях, нека първо се спрем върху причините, поради които чужденец би предприел регистрация на ЕООД в България.

Ползата от регистриране на ЕООД в България

Като цяло ползите за чужденците от регистрация на фирма у нас могат да се разделят на две основни групи – социални и икономически.

Голяма част от чужденците, които не са граждани на Европейския Съюз регистрират фирми в страната с цел пребиваване на територията. Така например един чужденец от близкия изток може да предприеме дистанционно регистриране на ЕООД и съобразявайки се със законовите изисквания и правила, съвсем легално да започне да живее и развива бизнес в България.

Икономическата причина е свързана с ниските данъци в страната ни в сравнение на западните членки на ЕС. Затова много фирми пренасочват управлението си у нас, тъй като им излиза много евтино. Счетоводни услуги също може да се договорят на много добри цени в българска счетоводна кантора. Друг икономически фактор е изключително ниските работни заплати, в сравнение на европейските. Затова е изключително изгодно за големите европейски производители да пренасочат производството си в България.

Възможности чужденец да регистрира фирма у нас

Законодателството в Р. България е изключително либерално, когато чужд гражданин иска да създаде бизнес у нас, предприемайки регистрация на фирма. Изискванията за почти идентични с тези за български граждани, като единствено трябва да се подготвят няколко допълнителни документи.

Трябва да се има в предвид също, че ако човекът не говори български език, нотариусът назначава преводач, който не е необходимо да е заклет.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: schetovodna
Категория: Бизнес
Прочетен: 23214
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930