Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2017 11:30 - Добрата идея е в основата на успешен бизнес
Автор: schetovodna Категория: Бизнес   
Прочетен: 697 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Повечето успяли бизнесмени дават съвети за пътя и начина на осъществяване на успешен бизнес. Някои от най-успешните дори четат лекции на тази тема и пишат книги за да предадат своя опит на поколенията.

Истината е, че за създаването на успешен бизнес са нужни добра идея, голяма доза късмет и много, много работа. От къде да дойде идеята, обаче? В свят  на пазарна икономика и огромна конкуренция е доста трудно да се появи идея, за която друг не се е сетил и така бързо и ефективно да се развие печеливш бизнес.

Не е нужно идеята да е толкова оригинална и ако се е появила в главата Ви, а откриете, че вече някой я осъществява, не се разочаровайте. Често една и съща идея се ражда в съзнанието на повече хора, но само един или двама успяват да я реализират. Не се отказвайте ако идеята Ви се вижда добра и печеливша, а проучете добре пазарната ниша, в която искате да се впишете.

В който и бранш да искате да се развивате, конкуренция има. Важно е да я проучите и да откриете грешките и недостатъците им. Това е от огромно значение за успешното вписване в тази пазарна ниша. Не жалете време и усилия. Едва когато идеята е напълно узряла в главата Ви и сте сигурни, че познавате конкуренцията в бранша, може да пристъпите към откриване на фирма и стартиране на своя бизнес. Самата регистрация на фирма е доста лесна и бърза процедура и не изисква сериозен капитал, но ако идеята Ви има нужда от сериозна първоначална инвестиция, е нужно да обмислите как да го набавите. Възможно е да потърсите съдружник, който да инвестира в нея или помощта на банка. Добре е да вземете това решение преди да направите регистрация на фирма, защото от него зависи каква ще бъде правната форма. Ако решите да разчитате на кредит и да действате сами, веоятно ще е най-добре да направите регистрация на ЕООД, но ако имате нужда от съдружник, то фирмата Ви ще бъде ООД. След добрата идея, това всъщност е и е едно от най-важните решения, които трябва да се вземат. Помислете добре или потърсете компетентен съвет. Такъв съвет може да получите както от юрист, така и от от добра счетоводна кантора.

Ако изберете навреме счетоводна фирма, от чиито услуги безспорно ще имате нужда вбъдеще, бихте могли да получите доста ценни съвети. Не бива да се забравя, че професионално и точно воденото счетоводство е една от гаранциите за успешния старт.

Всеки бранш си има своите тънкости и е добре предварително да обмислите и съобразите разходите и то така, че да не се налага да плащате непосилни данъци още преди да са започнали приходите. Някои дейности изискват плащане на патентен данък, който е задължителен, независимо дали имате печалба или не.

Планирайте добре средствата, с които разполагате и вярвайте в собствения успех. А ако се върнем към съветите на успялите, ще си припомним, че повечето изтъкват факта, че не са мислили за пари и печалба, когато са започвали. Работили са с много желание и любов към самата идея. Парите са дошли като следствие. Затова ако имате идея, то помислете дали я обичате преди да започнете да я осъществявате.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: schetovodna
Категория: Бизнес
Прочетен: 23156
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930